Over jasja IJff
Schilderijen Restauratie Maastricht - Voor particulieren en bedrijven in een klein en professioneel atelier in Maastricht
15674
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15674,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Over jasja IJff

Opleidingen

Na afronding van mijn studie kunstgeschiedenis (UvA) werd ik toegelaten tot de postdoctorale opleiding in Maastricht, waar ik in vijf jaar ben opgeleid tot restaurator van schilderijen met specialisatie Oude Kunst bij Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) , van 1995 tot 2000, o.l.v. Anne van Grevenstein. In de laatste twee jaren heb ik stage gelopen bij het Rijksmuseum in Amsterdam en het Kröller-Müller museum.

 

Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis, die ik heb afgerond aan de Universiteit van Amsterdam (1987-1994), heb ik een jaar in Florence gewoond en de oude technieken van fresco en paneelschilderkunst bestudeerd bij Laboratorio di Vainella te Prato.

 

Zie hiervoor ook mijn LinkedIn profiel:

Ijff Restauratie - Over Jasja IJff

Werkervaring

Naast het werk in mijn studio op de Cannerweg, werk ik geregeld mee aan grote restauratie- projecten die worden geleid door collega’s in de Randstad. Het is inspirerend en zo houd ik contact met fijne en gezellige collega’s.

 

In 2018 en 2019 werkte ik mee aan de restauratie van de wandbespanningen van J.J d ‘Avranche in de Regentenkamer in het Oudemannenhuis te Den Haag (1772), een project van Astrid van den Berg (Van den berg Restauratie, Amsterdam) en Roos Keppler (Roos Keppler Conservation-Research).

 

In 2017 heb ik meegewerkt aan twee projecten van Ruth Jongsma (Bureau voor kleuronderzoek en restauratie, Amsterdam): De restauratie van de 17-eeuwse plafondschildering in de Rembrandtzaal van Nicolaas de Heldt Stockade (1614-1669) in de Rembrandtzaal van het Trippenhuis te Amsterdam. En het tweede project was de restauratie van de plafondschildering van Matthias van Pelckum (1630-1679) in Oenemastate in Heerenveen, waarbij het schilderijen-restauratieteam beide keren werd geleid door Astrid van den Berg (Van den Berg restauratie).

 

Voordat ik uiteindelijk weer als zelfstandig restaurator ging werken heb ik 8 jaar in vaste dienst gewerkt voor de SRAL als restaurator van muurschilderingen en schilderijen. In 2014 heb ik ontslag genomen en ben ik in mijn eigen studio gaan werken.

 

En voor mijn dienstverband bij de Sral had ik na mijn afstuderen in 2000 met mijn collega Bianca van Velzen het atelier -IJff & Van Velzen Restauratoren- opgericht en daar tot 2006 gewerkt.

Ijff Restauratie_Over Ijff - werkervaring

Nascholing

Geregeld ga ik naar congressen of workshops om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en ontwikkelingen. Zo nam ik in 2019 deel aan de workshop ‘Emulsions for Surface Cleaning and Removal of Film-forming Materials’ van Paolo Cremonesi en was ik ook bij ‘New strategies for diagnostics of conservation treatments’ (7-8 febr. 2019, UvA), ‘The Gel Conference’ (16-18 oktober 2017 Londen) en het symposium ‘Metal soaps in Art’ (Rijksmuseum,14-15 maart 2016).

 

Ook ben ik lid van de beroepsvereniging Restauratoren Nederland.

Wenst u meer informatie, neem dan contact op